Политика

Борисов критикува властта за газа: Отидоха да се снимат с някакви фикуси в САЩ

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, на която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи.”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива си в Ловеч, цитиран от БНТ.  

Борисов не пропусна да се похвали, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление. Той иронизира премиера Кирил Петков за новината, че ще внасяме втечнен газ от САЩ. 

Отидоха в САЩ да се снимат с някакви фикуси. На европейските игри в Баку бях специален гост, каза Борисов и припомни как самият президент на Азербайджан го е “возил с майбаха”. Така че – да са живи и здрави нашите приятели. Те също знаят на кого могат да разчитат в България, заключи Борисов. 

Според него правителството ще падне заради недоволството на бизнеса. 

„Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени. Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“. – каза още той. 

Последни публикации