Общество

Критики от Йотова: Петков не казвал за Македония, летовници били притеснени за резервациите си в базите

Вицепрезидентът Илияна Йотова отново се включи в критичния тон срещу решения на кабинета “Петков”.

Имаме притеснения относно ситуацията с украинските бежанци, коментира в Созопол вицепрезидентът Илияна Йотова. Получаваме жалби от граждани, които искат да ползват базите за почивка, каза тя, цитирана от БНР.

Йотова заяви, че в президентството пристигат писма от “доста гневни граждани”, които “месеци преди това са запазили своите места в различни домове за отдих. Особено тук, на морския бряг. Става въпрос за ведомствени станции, става въпрос за санаториуми, става въпрос за места за долечение”. По думите й правителството трябва ясно да каже къде смята да настани бежанците от Украйна, добави тя по повод обявените намерения на властта бежанците да се преместят от хотелите към почивните бази след 31 май.

“Това в никакъв случай не трябва да бъде за сметка на правата на българските граждани“, заяви Йотова.

Тя коментира и повдигнатата от премиера Петков тема за свикване на Консултативния съвет по национална сигурност заради Северна Македония. По думите й, дали да има съвет или не, решава президентът.

“Ние чакаме конкретни резултати. Най-вече – изпълнение на договора за добросъседство. Ако министър-председателят е намерил аргументи в тази посока, то беше добре и беше редно да ги чуем“, заяви вицепрезидентът.

Илияна Йотова откри в Созопол паметник на св. св. Кирил и Методий, дело на проф. Валентин Старчев.

Последни публикации