Политика

Радостин Василев: В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство

“В Плевен ИТН вече няма структура и офис, няма и ръководство”. Това обяви днес на извънреден брифинг в града Радостин Василев – министър на младежта и спорта в оставка и бивш областен координатор на партия “Има такъв народ” за област Плевен, съобщава БТА.

“Истината е, че ИТН имаше офиси в четири общини (в областта): Плевен, Левски, Червен бряг и Пордим. В три от тях – Плевен, Левски и Пордим, партията вече няма офиси”, твърди Василев.

Вчера до медиите бе изпратена декларация от структурите на ИТН в Плевен, Пордим, Левски, Кнежа и Долни Дъбник, чрез която те заявяват, че напускат партията и подкрепят министъра на младежта и спорта в оставка Радостин Василев и независимия вече депутат от 15-и МИР – Плевен Деян Петков. В друга декларация, изпратена няколко часа по-късно и подписана от общинските координатори на Белене, Гулянци, Долна Митрополия, Искър, Кнежа и Червен бряг, се посочва, че те застават твърдо зад ръководството на политическата партия ИТН.

Общинските координатори на Левски, Кнежа и Пордим – Георги Борисов, Симеон Илиевски, Цветомир Петров, казаха, че напускането на ИТН за тях е моралното решение.

На въпрос дали е морално напусналите ПГ на ИТН депутати да останат като независими Радостин Василев каза, че според него по-моралният избор е те да не си тръгват, а “да работят против продажбата и предаването на идеите на ИТН, което прави в момента ръководството и под натиска на такова ръководство останалата част от групата”.

Правителството не би издържало вота на недоверие и ще отидем на избори

Правителството не би издържало вота на недоверие, като гледам ситуацията в Народното събрание, и ще отидем на избори. Това е моето лично мнение и ако нещо се промени, ще бъда много изненадан, заяви Радостин Василев.

Мисля, че “Продължаваме промяната” трябва да ходят на избори, защото в момента обществото в голямата си част вижда истинските лица на участниците в парламентарната игра, каза още министърът в оставка.

Според него “Продължаваме промяната” ще загуби, ако продължи да управлява “в един аморфен парламент с плаващи мнозинства”.

“Продължаваме промяната” получиха такъв тласък от предателството на ИТН, че в момента би трябвало да искат избори, смята Василев.

Последни публикации