Спорт

Световното първенство по снукър започва на 31 юли

Световното първенство по снукър през тази година ще започне на 31 юли и ще продължи до 16 август, обявиха от Световния снукър тур (WST). По програма най-престижната надпревара в света на снукъра трябваше да започне този понеделник, но състезанието ба отложено заради пандемията от COVID-19.

Въпреки че ръководителят на WST Бари Хърн изрази опасения, че през тази година може и да не се проведе Световно първенство, днес той зарадва феновете на спорта с решението на организацията.

“Искрената ни надежда е, че ще можем да проведем турнира с пълни трибуни в Крусибъл, както обикновено. Този турнир означава толкова много за феновете, които имат златен билет за Крусибъл, както и за жителите на Шефилд.

Играчите отчаяно ще искат да се съревновават в подходящата атмосфера, която само препълнения Крусибъл може да създаде. Все пак, ако това не е възможно, ще обмислим и други варианти”, коментира Хърн, цитиран от БГНЕС.

Той допълни, че от Световния снукър тур имат още три работни варианта за провеждането на Световното първенство – с ограничен брой публика, без никаква публика или първенството отново да бъде отложено за по-късна дата.

Всичко това зависи от разпоредбите на правителството на Великобритания във връзка с борбата с новия коронавирус.

“Светът преминава през много труден период и спортът на живо може да бъде огромно вдъхновение за хората и да повиши техния морал.

Това дава възможност на феновете на първокласния спорт да очакват нещо в календара си, на което ще могат да се наслаждават в продължение на 17 дни”, допълни Хърн, който изтъкна, че здравето на феновете, играчите и другите участници в Тура остава основен приоритет.

Последни публикации