Политика

Сидеров предложи премахване на мъртвите души и одит на Информационно обслужване (видео)

Премахване на мъртвите души и пълен одит на Информационно обслужване. Това бяха предложенията на лидера на “Атака” Волен Сидеров по време на консултациите при президента Румен Радев за организацията на изборите.

“В момента в България по време на изборите има 600 000 мъртви души или т.нар. фантоми. В НСИ българите, които би трябвало да имат право на глас, са 5 637 257 души. Според ЦИК имащите право на глас са 6 221 729 души или с 585 482 повече. Какво правим тогава, за каква дата на изборите говорим”, попита в Сидеров.

Той поиска и одит на Информационно обслужване, фирмата с държавно участие, която обработва резултатите от изборите. Според него никой не знае какво става в дружеството, как се назначават хората, какъв софтуер се ползва за обработката на данните. Искаме да има прозрачност в “Информационно обслужване”, каза Сидеров.

Сидеров смята, че ако се решат тези проблеми, изборите ще бъдат по-справедливи.

Румен Радев каза, че са поискали от ГРАО премахване на мъртвите души в списъците, но оттам заявили, че това е много труден процес, който можело да се осъществи само след искане на изпълнителната власт.

Президентът днес проведе консултации с парламентарно представените партии, като от “Обединени патриоти” отказаха поканата. 

Последни публикации