Култура

Този петък Вагнер ще звучи в музея 'Земята и хората'

Този петък, 13-ти май от 19,00 ч. в национален музей „Земята и хората“ ще звучат избрани оркестрови фрагменти от музиката на Рихард Вагнер. Концертът е под диригентството на маестро Петър Димитров и се провежда със специалното участие на Йоана Буковска.

На концерта ще бъдат изпълнени фрагменти от най-забележителните опери на композитора, от празничната увертюра към операта “Забранена любов”, романтичната “Летящия холандец” до трагичния “Траурен марш за смъртта на Зигфрид”. Публиката ще може да се наслади и на фрагменти на изпълнената с философска надежда “Смъртта на Изолда”

Вагнер, труден за разбиране, но обичан от поколения ценители на класическата музика, остава един от най-ярките композитори, чиито творби никога не оставят публиката равнодушна. Ако все още не сте подвластни на нейния изключителен заряд, сполучливата компилация на маестро Димитров ще ви направи ценители на изкуството на композитора за цял живот.

Билети могат да бъдат да бъдат запазени предварително на 0889 908 2346 или закупени преди концерта на мястото на събитието.

Последни публикации