Меджународни новини

Шолц: На Русия ще й се наложи да преговаря с Украйна, не постига нито една от целите си

Единственият изход за Русия е да преговаря с Украйна. Рано или късно на Москва ще й се наложат преговори, защото не успя да постигне нито една от целите си. 

Това заяви германският канцлер Олаф Шолц, който вчера разговаря с руския президент Владимир Путин по телефона, пред T-online, цитиран от УНИАН. 

Украйна не е завладяна, тя умело се защитава, проявявайки смелост и саможертва. НАТО не се е оттеглил, а всъщност е укрепил източния фланг на Алианса. И той ще стане още по-силен, когато Финландия и Швеция се присъединят. Самата руска армия претърпя значителни загуби, много повече, отколкото за десет години във войната на Съветския съюз в Афганистан. Путин трябва да осъзнае, че единственият изход от тази ситуация е да преговаря с Украйна”, каза Шолц. 

Според Шолц Русия сама е влязла в “драматична ситуация”. 

Едно от условията на бъдещия мирен договор според канцлера е оттегляне на руските войски. Докато това не се случи, санкциите срещу Русия ще продължат.

Президентът на Русия е длъжен да разбере, че неговата страна ще бъде блокирана от участие в световния прогрес, докато не настъпи истински мир, заяви още Олаф Шолц.

Последни публикации